Prostreno.cz

Horní kuřecí stehna na šalotkách

Horní kuřecí stehna dušená s fenyklem a šalotkou .

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 502 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 ks horních kuřecích stehen
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks čerstvý fenykl - nakrájený na klínky
  • 4 ks šalotky - oloupané ,nakrájené na klínky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • Na posypání
  • 5 snítek fenyklové nati
  • 4 lžíce kadeřavé petrželky - hrubě nasekaná

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso osolte a opepřete.
  2. Ve velké pánvi , nebo v rendlíku rozehřejte olej a máslo , přidejte kuřecí maso a opečte ho ze všech stran.
  3. Přidejte vývar , vinný ocet , přikryjte a duste 30 minut . Přidejte nakrájený fenykl , nakrájené šalotky a duste , až bude maso měkké .
  4. Měkké maso posypte natí fenyklu a petrželkou . Podle velikosti kuřecích stehen připravíte 4 , nebo 8 porcí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,40g
  • Sacharidy:

    90,80g
    • Cukry:

      14,00g
  • Tuky:

    184,50g
  • Vláknina:

    28,00g

Aktivita pro spálení: 120 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Horní kuřecí stehna na šalotkách

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat