Prostreno.cz

Italská čočková polévka

Čočková polévka je zdrojem bílkovin. Aby byla polévka vydatnější, můžete přidat mleté hovězí maso, klobásu nebo zbytky kuřecího masa nakrájeného na kostky.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 164 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks menší cibule - oloupané , nakrájené na kostičky
  • 2 stonky řapíkatého celeru - nakrájené na tenké plátky
  • 1 ks mrkev - oloupaná , nakrájená na kostičky
  • 1 hrnek suché předvařené čočky - propláchnuté
  • 0.5 hrnku nakrájené čerstvé petrželky
  • 1 lžíce bio sypkého masového vývaru
  • 2 špetky mletého pepře
  • 2 l vody
  • 180 g rajčatového protlaku
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • 2 lžíce bílého octa
  • 2 lžičky cukru
  • 3 špetky soli
  • Na posypání
  • 6 lžic tvrdého sýra - nahrubo nastrouhaného

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte olej.
  2. Přidejte cibuli, celer , mrkev a míchejte přibližně 3 minuty.
  3. Vmíchejte čočku, petržel, vývar , pepř , vodu a vařte za občasného míchání 20–25 minut nebo dokud čočka nezměkne.
  4. Vmíchejte rajčatový protlak, instantní jíšku , ocet, cukr , sůl a vařte 5 minut .
  5. Polévku podávejte posypanou sýrem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    62,24g
  • Sacharidy:

    212,90g
    • Cukry:

      108,00g
  • Tuky:

    175,00g
  • Vláknina:

    5,10g

Aktivita pro spálení: 39 kcal

4

minut jízdy na kole

3

minut běhu

11

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Italská čočková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat