Prostreno.cz

Vepřová panenka s šalvějovou omáčkou

Recept na přípravu voňavé vepřové panenky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 776 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky13g

Ingredience na

  • 600 g vepřové panenky
  • 100 ml sherry
  • 50 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks velkého pomeranče - šťáva i kůra
  • 1 hrst nasekané čerstvé šalvěje
  • 50 ml kuřecího vývaru
  • 2 lžičky škrobové moučky
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Omytou vepřovou panenku osolte a opepřete. Opečte ze všech stran na másle.
  2. Oloupaný česnek drobně nakrájejte a přidejte s nasekanou šalvějí, pomerančovou šťávou a pomerančovou kůrou k masu. Zalijte sherry a vývarem a duste 20-30 minut.
  3. Maso vyndejte a do šťávy vmíchejte škrobovou moučku rozmíchanou ve smetaně. Povařte za stálého míchání 10 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka s šalvějovou omáčkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat