Prostreno.cz

Vánočka s rozinkami

Vánočka s rozinkami je tradiční české pečivo, které se často připravuje během vánočních svátků. Její jemná a nadýchaná struktura spolu s rozinkami a jemnou vůní vanilky vytváří nezapomenutelný zážitek.

2h a 40min

2h a 0min příprava

40min vaření

1093 kJ / 261 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte droždí s trochou vlažného mléka a lžičkou cukru. Nechte vzejít kvásek
  2. V jiné míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru
  3. Přidejte vzešlý kvásek zbylé mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Vypracujte hladké těsto
  4. Těsto nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu, dokud nezdvojnásobí objem
  5. Po vykynutí přidejte rozinky a těsto rozdělte na 9 stejných dílů
  6. Upleťte vánočku ze tří pramenů postupně vrstvěte a tvarujte
  7. Vánočku přeneste na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout
  8. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 C asi 3040 minut

TIP:

Pro ještě lepší chuť můžete rozinky předem namočit do rumu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    130,82 g
  • Sacharidy:

    750,22 g
    • Cukry:

      325,20 g
  • Tuky:

    135,94 g
  • Vláknina:

    34,90 g

Aktivita pro spálení:

478 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení





Podobné recepty

Domácí vánoční punč

(1 hlasů)
30min
675 kJ

Vaječný koňak recept

(1 hlasů)
25min
1103 kJ

Tradiční červené svařené víno

(1 hlasů)
20min
881 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánočka s rozinkami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba