Prostreno.cz

Kuřecí plátek s koriandrem

Kuřecí přírodní plátek s mrkví a koriandrem.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 598 kJ / 143 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy12g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 plátky kuřecího masa á 150g
  • 1 lžíce harissy - pálivá pasta z chilli papriček
  • 6 lžic oleje
  • 1/2 svazku zelené petrželky
  • 800 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 3 špetky mletého koriandru
  • 4 špetky soli
  • 50 ml jablečné šťávy
  • 150 g bulguru

Postup přípravy

  1. Bulgur připravte podle návodu na obalu. Harissu promíchejte s 1 lžící oleje a potřete osolené plátky masa, maso posypte koriandrem.
  2. Oloupanou cibuli a petržel nakrájejte nadrobno. Očištěnou mrkev nakrájejte na kolečka.
  3. Na 3 lžících rozehřátého oleje nechte zesklovatět cibuli, přidejte kolečka mrkve a orestujte. Podlijte jablečnou šťávou a poduste 10 minut. Lehce osolte.
  4. Plátky masa opečte doměkka na rozehřátém másle s olejem. Plátek masa nakrájejte, dejte na talíř, přidejte mrkev. Podávejte s bulgurem promíchaným s petrželkou.

TIP:

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů. Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí plátek s koriandrem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat