Prostreno.cz

Knedlíky z polenty

Když dáte polentě ten správný tvar, zvládnete naprosto nový druh knedlíků.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 45min

    35min příprava

    10min vaření

  • 916 kJ / 218 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy22g
tuky11g

Ingredience na

  • 400 ml mléka
  • 140 g másla
  • 150 g polenty
  • 1 lžička soli
  • 3 ks vajec
  • 3 ks housek - nakrájených na kostičky
  • 2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

  1. Do rendlíku dejte mléko, 100 g másla, 1 lžičku soli a přiveďte k varu. Vsypte 150 g polenty (instantní nebo obyčejné) a míchejte, aby ze směsi vznikla hrouda.
  2. Hroudu přendejte do mísy, až zchladne, postupně do ní zapracujte vejce nasekaný rozmarýn a potom zchladlé kostičky z housek, opečené na 40 g másla. Nechte cca 20 minut odležet.
  3. Z odpočatého těsta vytvarujte 16 až 18 kulatých knedlíků a vařte je 8–10 minut ve vroucí osolené vodě. Knedlíky jsou dobré k pečenému masu i k omáčkám.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    34,80g
  • Sacharidy:

    186,76g
    • Cukry:

      8,00g
  • Tuky:

    110,50g
  • Vláknina:

    52,00g

Aktivita pro spálení: 218 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

65

minut uklízení



Podobné recepty

Kaše z polenty

(11 hlasů)
30min
592 kJ

Noky z polenty

(9 hlasů)
50min
999 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Knedlíky z polenty

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat