Prostreno.cz

Hrášková polévka

Polévka z čerstvého hrášku je úplně jiná než klasická hrachovka – barvou, ale hlavně chutí.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 505 kJ / 120 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy20g
tuky3g

Ingredience na

  • 400 g čerstvého hrášku - můžete použít i hrášek mražený
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nakrájené pažitky
  • 3-4 lžíce másla
  • 1 ks velké cibule - nasekané najemno
  • 1 ks středně velké brambory
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžičky estragonu - jemně nasekaného
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 ks rohlíků - 1-2 dny starých

Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi s nepřilnavým dnem rozpusťte dvě lžíce másla a rohlíky opečte. Chvíli předtím, než budou krásně zlaté, k nim přidejte pažitku a petrželku a promíchejte. Sejměte z ohně, přesypte do mističky a dejte stranou.
  2. Zbývající máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a osmahněte na něm cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru, zalijte vývarem a vařte, aby brambora změkla. Přidejte estragon a hrášek, tři minuty povařte a nakonec promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete, podávejte s krutony.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat