Prostreno.cz

Hrášková polévka

Polévka z čerstvého hrášku je úplně jiná než klasická hrachovka – barvou, ale hlavně chutí.

19.03.2012 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

433 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rohlíky nakrájejte na kostičky. Ve větší pánvi s nepřilnavým dnem rozpusťte dvě lžíce másla a rohlíky opečte. Chvíli předtím, než budou krásně zlaté, k nim přidejte pažitku a petrželku a promíchejte. Sejměte z ohně, přesypte do mističky a dejte stranou.
  2. Zbývající máslo rozpusťte v polévkovém hrnci a osmahněte na něm cibuli, přidejte nadrobno nakrájenou bramboru, zalijte vývarem a vařte, aby brambora změkla. Přidejte estragon a hrášek, tři minuty povařte a nakonec promixujte tyčovým mixérem. Osolte a opepřete, podávejte s krutony.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,42 g
  • Sacharidy:

    404,48 g
    • Cukry:

      36,81 g
  • Tuky:

    71,37 g
  • Vláknina:

    40,45 g

Aktivita pro spálení:

582 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

173

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z mražené zeleniny

(24 hlasů)
30min
131 kJ

Celerová polévka s hruškou

(14 hlasů)
40min
175 kJ

Chlebová polévka

(15 hlasů)
25min
273 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hrášková polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba