Prostreno.cz

Kuřecí vývar

Pokud se zotavujete z nemoci kuřecí vývar vám dodá sílu.

Ohodnotit
(11 hlasů)
Lea
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 460 kJ / 110 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky3g

Ingredience na

  • 6 ks kuřecích hřbetů - můžete použít i kuřecí skelet či křídla
  • 3 ks mrkve
  • 1 ks petržele
  • 1 plátek celeru
  • 1 lžička soli
  • 2 snítky kadeřavé petrželky
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce polohrubé mouky

Postup přípravy

  1. Omyté kuřecí hřbet zalijte vodou, přidejte sůl a počkejte, až začne vařit. Pak seberte vysráženou bílkovinu (pěna nahoře). Přidejte očištěnou a na větší kus nakrájenou zeleninu.
  2. Vařte 3/4 hodiny. Poté přeceďte, maso oberte do poléky a uvařenu zeleninu nastouhejte a taktéž přidejte do vývaru.
  3. Vajíčko smíchejte s moukou. Přes vidličku a za stálého míchání nalijte do polévky. 5 minut provařte.
  4. Do hotové polévky na talíři přidejte nasekanou petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí vývar

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat