Prostreno.cz

Vývar z hovězí oháňky

Klasická hovězí polévka, která dříve patřila ke každodennímu menu ve všech restauracích, se k nám dnes vrací obohacená o chuť cherry.  Připravte si polévku podle mistra kuchaře Milana Hrušky, šéfkuchaře hotelu U Prince na Staroměstském náměstí.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 2h a 35min

    15min příprava

    2h a 20min vaření

  • 200 kJ / 47 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • 500-600 g oháňky
  • 1 l pitné vody
  • 1 lžíce soli - dle chuti
  • 5 kuliček celého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 3-4 kuliček nového koření
  • svazek petrželové natě
  • 1 lžíce Sanderman cherry

Postup přípravy

  1. Omyjte oháňku, rozsekejte na menší kusy, vložte do vhodné nádoby, zalijte vodou a dejte vařit. Když se vám polévka zavaří, ztlumte, přidejte celý pepř, cibuli a pozvolna vařte.
  2. Po jedné až dvou hodinách přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, kterou jste nakrájeli na menší kusy.
  3. Chcete-li použít tuto zeleninu jako vložku, vyndejte ne úplně uvařenou, aby byla na skus polotvrdá. Kdo použije pouze vývar, doporučujeme dochutit cherry Sandermanem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    39,75g
  • Sacharidy:

    75,01g
    • Cukry:

      12,02g
  • Tuky:

    10,54g
  • Vláknina:

    22,05g

Aktivita pro spálení: 47 kcal

5

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pstruh s brokolicí

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vývar z hovězí oháňky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat