Prostreno.cz

Vývar z hovězí oháňky

Klasická hovězí polévka, která dříve patřila ke každodennímu menu ve všech restauracích, se k nám dnes vrací obohacená o chuť cherry.  Připravte si polévku podle mistra kuchaře Milana Hrušky, šéfkuchaře hotelu U Prince na Staroměstském náměstí.

  • 2h a 35min

    15min příprava

    2h a 20min vaření

  • 201 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy3g
tuky1g

Ingredience na

  • 500-600 g oháňky
  • 1 l pitné vody
  • 1 lžíce soli - dle chuti
  • 5 kuliček celého pepře
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 1 ks cibule
  • 3-4 kuliček nového koření
  • svazek petrželové natě
  • 1 lžíce Sanderman cherry

Postup přípravy

  1. Omyjte oháňku, rozsekejte na menší kusy, vložte do vhodné nádoby, zalijte vodou a dejte vařit. Když se vám polévka zavaří, ztlumte, přidejte celý pepř, cibuli a pozvolna vařte.
  2. Po jedné až dvou hodinách přidejte očištěnou kořenovou zeleninu, kterou jste nakrájeli na menší kusy.
  3. Chcete-li použít tuto zeleninu jako vložku, vyndejte ne úplně uvařenou, aby byla na skus polotvrdá. Kdo použije pouze vývar, doporučujeme dochutit cherry Sandermanem.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Vývar z hovězí oháňky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat