Prostreno.cz

Italské lasagne

Připravte si ZCELA DOMÁCÍ lasagne, na kterých si jistě pochutná celá rodina.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 3h a 0min

    2h a 0min příprava

    60min vaření

  • 1019 kJ / 243 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy14g
tuky15g

Ingredience na

  • Na náplň
  • 500 g mletého masa
  • 1 lžíce oleje
  • 1-2 ks mrkve, cibule
  • 1/4 ks celeru
  • 5-8 stroužku česneku - každý dle své chuti
  • 2-3 dcl červeného vína
  • 100 g protlaku
  • 3 špetky tymiánu, pepře, soli - dochuťte dle své chuti
  • Na omáčku
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 350 ml smetany
  • 100 g strouhaného sýra
  • 3 špetky soli, bílého pepře
  • 1-2 špetky muškátového květu - s muškátovým květem opatrně - je velice aromatický!
  • Na přeliv
  • 100 g strouhaného sýra - na posypání
  • 60 g oliv
  • Na těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 3 ks vajec
  • 1 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Z mouky, vajec a oleje řádně vypracujte hladké těsto na lasagne, nechte 30 minut odpočívat pod mokrou utěrkou. Po uplynutí té doby těsto rozdělte na 3-4 díly, z kterých vyválejte placky - tenké tak, aby se přes ně daly číst noviny. Nechte trochu oschnout. Poté je nakrájejte na čtvercové plátky o velikosti cca 8×8cm a nechte doschnout. Vysušené těstoviny vařte 2 minuty v osolené vodě se lžící oleje - nejlépe každý kus zvlášť, aby se lasagne neslepily. Nechte okapat.
  2. Na přípravu náplně si vyndejte hlubokou pánev, na které si zpěňte na drobno nakrájenou cibulku a na plátky pokrájený česnek. Přidejte mleté maso s nastrouhanou zeleninou a osmažte. Zalijte vínem, okořeňte a nechte 5 minut dusit pod pokličkou. Pokud je směs příliš řídká můžete zahustit trochou hladké mouky. Nakonec vmíchejte rajčatový protlak a nechte odpočinout.
  3. Na bešamelovou omáčku budete potřebovat světlou jíšku, kterou si připravte na pánvičce z rozpuštěného másla a hladké mouky. Přilijte smetanu, okořeňte. Jako poslední přidejte sýr a nechte 1 minutu povařit.
  4. Když už máte všechny vrstvy hotové, můžete začít vrstvit do vymazané zapékací mísy. Dno poklaďte plátky těstovin, na které pak dáte masovou směs, zalijte bešamelem a položte další vrstvu těstovin. Takto poračujte (těstoviny-směs-bešamel), dokud není mísa plná. Poslední vrstvu posypejte sýrem a olivami a dejte na 30 minut zapéct do trouby předehřáté na 175°C.
  5. Po upečení nechte lasagne odpočinout, ať se "zatáhnou". Budou se pak lépe servírovat. Přeji "Dobrou chuť!"



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    150,81g
  • Sacharidy:

    351,18g
    • Cukry:

      13,20g
  • Tuky:

    457,19g
  • Vláknina:

    38,00g

Aktivita pro spálení: 243 kcal

30

minut jízdy na kole

23

minut běhu

72

minut uklízení



Podobné recepty

Rigatoni s brokolicí a nivou

(18 hlasů)
25min
990 kJ

Rigatoni se špenátem

(21 hlasů)
40min
1075 kJ

Česnekové těstoviny

(16 hlasů)
35min
1653 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Italské lasagne

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat