Prostreno.cz

Pikantní zelenina

Velmi pikantně připravená zelenina, která se hodí i ke grilovanému masu.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 276 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy6g
tuky4g

Ingredience na

  • 400 g bílého zelí
  • 500 g mrkve
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks chilli papričky
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g konzervovaného hrášku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 80 ml oleje
  • 4 špetky soli

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte na nudličky, papriky nakrájejte na proužky, oloupaný česnek prolisujte, cibuli nakrájejte na tenké kroužky, z chilli papriček odstraňte semínka a papričky nasekejte nadrobno.
  2. Chilli papričky, česnek a cibuli orestujte na 6 lžících oleje, dokud cibule není sklovitá. Přidejte papriky a za stálého míchání restujte další 3 minuty.
  3. Pak dolijte zbývající olej, přidejte na kostičky nakrájenou mrkev, zelí, mletou papriku, sůl a duste, dokud není zelenina al dente.
  4. Nakonec přidejte hrášek a krátce poduste.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Pikantní zelenina

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat