Prostreno.cz

Vepřové maso plněné švestkami s jablky

Kombinace vepřového masa švestek a jablek je skvělá.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 5min

    35min příprava

    1h a 30min vaření

  • 875 kJ / 209 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy19g
tuky12g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa - panenka, kotleta nebo kýta
  • 150 g sušených švestek
  • 4 ks jablek
  • 4 ks bobkového listu
  • 2 skleničky jablečné šťávy
  • 100 g másla
  • Na marinádu
  • 6 stroužků česneku
  • 1 hrst čerstvého nasekaného rozmarýnu
  • 6 lžic oleje
  • 4 špetky soli
  • 1 lžička mleté červené papriky

Postup přípravy

  1. Pomocí dlouhého, tenkého nože udělejte do masa po celé délce kapsu, kterou naplňte sušenými švestkami.
  2. Prolisovaný česnek, rozmarýn, olej, sůl a červenou papriku prošlehejte v misce. Marinádu dejte např. do pečicího sáčku, přidejte maso, bobkový list, sáček uzavřete a lehce maso v marinádě obalte. Maso nechte přes noc v lednici.
  3. Maso i s marinádou dejte do pekáčku, přidejte jablečnou šťávu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 80 minut.
  4. Asi 20 minut před dopečením přidejte k masu nakrájená jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    48,60g
  • Sacharidy:

    284,70g
    • Cukry:

      59,80g
  • Tuky:

    232,18g
  • Vláknina:

    114,00g

Aktivita pro spálení: 209 kcal

26

minut jízdy na kole

19

minut běhu

62

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lilek pečený s rajčaty

(5 hlasů)

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Telecí plátky s hráškem

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso plněné švestkami s jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat