Prostreno.cz

Vepřové maso na červeném víně

Recept na šťavnaté vepřové maso na červeném víně s cibulí.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 5min

    15min příprava

    50min vaření

  • 920 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy15g
tuky13g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového masa
  • 300 ml dobrého červeného vína
  • 500 g cibule
  • 3 ks bobkového listu
  • 1 lžíce mleté červené papriky - můžete dát napůl s pálivou
  • 4 lžíce sádla
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 svazek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Omyté maso nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou cibuli dejte do kastrolu s rozehřátým sádlem a orestujte.
  2. Orestované maso posypte paprikou, solí, kmínem, přidejte bobkový list, podlijte vínem a přikryté duste, až maso změkne. Podávejte s rýží, ozdobené zelenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso na červeném víně

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat