Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Gazpacho

lanvin
11hlasů
Hodnotit

50min

25min příprava

25min vaření

342 kJ

energetická hodnota na 100g

120 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:6g tuky4g sacharidy2g bílkoviny

Na tuto studenou zeleninovou polévku původem ze Španělska má snad každá jižanská rodina svůj recept. Základ ale zůstává, a tím je čerstvá zelenina, nejlépe z vlastní zahrádky. Klíčem k úspěchu jsou hlavně chutná, pěkně vyzrálá rajčata.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks velké červené papriky
  • 1 ks salátové okurky - oloupané
  • 1 stroužek česneku
  • 350 g rajčatového pyré
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 6 lžic olivového oleje
  • 100 g malých krevet
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě mletého pepře
  • 4 lístky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  • Papriky rozložte na plech s pečicím papírem a vložte na 25 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. V polovině pečení papriky otočte.
  • Upečené papriky dejte do mísy, přikryjte a nechte 15 minut stát.
  • Do mixéru dejte nakrájenou okurku, oloupané papriky, česnek, rajčatové pyré, ocet, 4 lžíce oleje a rozmixujte, podle chuti osolte a opepřete.
  • Rozdělte do skleniček, ozdobte krevetkami, lístkem bazalky, přidejte pár kapek oleje a podávejte.
Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

5 hlasů
40min 1430kJ 99 Kč
Žloutkové cukroví

Žloutkové cukroví

5 hlasů
1h a 15min 1740kJ 60 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Okurková polévka

Okurková polévka

10 hlasů
30min 424 kJ 124 Kč
Polévka z jahod

Polévka z jahod

11 hlasů
40min 824 kJ 85 Kč
Studená polévka z avokáda

Studená polévka z avokáda

10 hlasů
25min 376 kJ 70 Kč
Studená broskvová polévka

Studená broskvová polévka

14 hlasů
35min 347 kJ 85 Kč
Studená hrušková polévka

Studená hrušková polévka

13 hlasů
30min 301 kJ 38 Kč
Okurková polévka

Okurková polévka

8 hlasů
15min 356 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření