Prostreno.cz

Okurková polévka.

Okurková polévka je osvěžující a lehké jídlo ideální pro horké letní dny, kdy hledáme něco chutného, ale zároveň nenáročného na přípravu. Tato studená varianta z čerstvých okurek potěší svou jemnou chutí a krémovou konzistencí – ideální jako předkrm nebo lehký oběd.

17.04.2012 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

485 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte papriku, přidejte krevety a jen chvíli promíchejte.
  2. Odstavte z ohně. Oloupejte okurku, rozkrojte podélně na polovinu a odstraňte semínka. Okurku nakrájejte na kostičky.
  3. Nasekanou bazalku promíchejte se zakysanou smetanou, 4 lístečky odložte. Dochuťte solí, citronovou šťávou a cukrem.
  4. Zakysanou smetanu rozdělte na 2 talíře, přidejte kostičky okurek, krevety a ozdobte bazalkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,45 g
  • Sacharidy:

    36,00 g
    • Cukry:

      21,81 g
  • Tuky:

    112,47 g
  • Vláknina:

    1,90 g

Aktivita pro spálení:

624 kcal
78

minut jízdy na kole

59

minut běhu

186

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka z uzených žeber

(16 hlasů)
40min
285 kJ

Bylinková polévka

(11 hlasů)
35min
357 kJ

Hovězí polévka s těstovinou

(11 hlasů)
1h a 50min
389 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Okurková polévka.

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba