Prostreno.cz

Okurková polévka

Studená okurková polévka.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 494 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky10g

Ingredience na

  • 500 g salátové okurky
  • 100 g malých krevet - vařených, bez hlavy
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky cukru

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte papriku, přidejte krevety a jen chvíli promíchejte. Odstavte z ohně. Oloupejte okurku, rozkrojte podélně na polovinu a odstraňte semínka. Okurku nakrájejte na kostičky.
  2. Nasekanou bazalku promíchejte se zakysanou smetanou, 4 lístečky odložte. Dochuťte solí, citronovou šťávou a cukrem.
  3. Zakysanou smetanu rozdělte na 2 talíře, přidejte kostičky okurek, krevety a ozdobte bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    40,63g
  • Sacharidy:

    170,95g
    • Cukry:

      115,04g
  • Tuky:

    134,08g
  • Vláknina:

    37,00g

Aktivita pro spálení: 118 kcal

14

minut jízdy na kole

11

minut běhu

35

minut uklízení



Podobné recepty

Polévka z uzených žeber

(16 hlasů)
40min
285 kJ

Bylinková polévka

(11 hlasů)
35min
418 kJ

Hovězí polévka s těstovinou

(11 hlasů)
1h a 50min
414 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Okurková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat