Prostreno.cz

Okurková polévka

Studená okurková polévka.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 30min

    20min příprava

    10min vaření

  • 431 kJ / 103 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g salátové okurky
  • 100 g malých krevet - vařených, bez hlavy
  • 10 lístků čerstvé bazalky
  • 400 g zakysané smetany
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky cukru

Postup přípravy

  1. Na oleji orestujte papriku, přidejte krevety a jen chvíli promíchejte. Odstavte z ohně. Oloupejte okurku, rozkrojte podélně na polovinu a odstraňte semínka. Okurku nakrájejte na kostičky.
  2. Nasekanou bazalku promíchejte se zakysanou smetanou, 4 lístečky odložte. Dochuťte solí, citronovou šťávou a cukrem.
  3. Zakysanou smetanu rozdělte na 2 talíře, přidejte kostičky okurek, krevety a ozdobte bazalkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,43g
  • Sacharidy:

    170,55g
    • Cukry:

      3,24g
  • Tuky:

    129,78g
  • Vláknina:

    1,60g

Aktivita pro spálení: 103 kcal

12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rybí polévka

(3 hlasů)

Tofu marinované v pivu

(5 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Okurková polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat