Prostreno.cz

Lososová pomazánka s pestem

Opravdová lahůdka z čerstvého lososa.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 40min

    25min příprava

    15min vaření

  • 1136 kJ / 271 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny13g
sacharidy2g
tuky19g

Ingredience na

  • 2 ks steaků z lososa bez kůže - á 200 g
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1/2 lžičky růžového pepře
  • 3 špetky soli
  • 150 g čerstvého špenátu - na pesto
  • 50 g piniových ořechů - na pesto
  • 4 lžíce olivového oleje - na pesto
  • 1 stroužek česneku - na pesto
  • 50 g nastrouhaného parmazánu - na pesto
  • 1 špetka soli - na pesto

Postup přípravy

  1. Suroviny na pesto dejte do mixeru a rozmixujte.
  2. Porce lososa opečte z obou stran na středně rozehřáté nepřilnavé pánvi. Z každé strany přibližně 3-5 minut.
  3. Lososa přeložte do pekáčku a v troubě vyhřáté na 170 °C nechte přibližně 5 minut, vyndejte z trouby a nechte lososa vychladnout.
  4. Lososa lehce rozmačkejte vidličkou a promíchejte se solí, růžovým pepřem, citrónovou šťávou a zakysanou smetanou.
  5. Do pohárku dejte pesto, pomazánku a nahoru kopeček pesta. Podávejte vychlazené.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lososová pomazánka s pestem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat