Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí polévka

Jarní jehněčí polévka se zeleninou.

Ohodnotit
(11 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    15min příprava

    1h a 40min vaření

  • 888 kJ / 212 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy23g
tuky9g

Ingredience na

  • 500 g jehněčí plece
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks velké mrkve
  • 80 g celeru
  • 1 ks papriky - nejlépe žluté
  • 2 ks větších brambor
  • 3 snítky bylinek - petrželka, rozmarýn
  • 4 špetky soli
  • 6 kuliček pepře
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 1 ks skořice - 3-4 cm
  • 5 kuliček nového koření
  • 150 g krup - nebo krupek

Postup přípravy

  1. Kroupy uvařte podle návodu na obalu.
  2. Jehněčí plec odblaňte, omyjte, osušte a nakrájejte na 4 kusy.
  3. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou slaninu. Na slanině opečte ze všech stran maso zalijte 1,5 l vody.
  4. Přidejte nové koření, skořici, pepř, sůl, bobkový list, rozpůlenou cibuli, česnek a vařte přibližně 1 hodinu.
  5. Přidejte očištěnou mrkev, celer, očištěnou, překrojenou papriku, oloupané, nakrájené brambory a vařte, až je vše měkké, maso vyndejte a nakrájejte na malé kousky.
  6. Ke konci vaření přidejte do polévky bylinky a uvařené kroupy. Podávejte horké!



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,53g
  • Sacharidy:

    342,82g
    • Cukry:

      23,87g
  • Tuky:

    171,30g
  • Vláknina:

    117,10g

Aktivita pro spálení: 212 kcal

26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

63

minut uklízení



Podobné recepty

Jarní řeřichová polévka

(16 hlasů)
25min
313 kJ

Velikonoční mrkvová polévka

(24 hlasů)
40min
467 kJ

Polévka s jarní cibulkou

(29 hlasů)
25min
262 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat