Prostreno.cz

Pikantní marinovaná dýně

Dýně v pomerančové šťávě.

Ohodnotit
(13 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 203 kJ / 48 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny0g
sacharidy11g
tuky0g

Ingredience na

  • 500 g dýně hokkaido - nakrájené na kousky
  • 1 l pomerančové šťávy
  • 500 ml ovocného octa
  • 2 špetky soli
  • 100 g pískového cukru
  • 30 g čerstvého zázvoru
  • 1 ks chilli papričky - bez semínek
  • 1 stonek citronové trávy

Postup přípravy

  1. Kousky dýně, pomerančový džus, ocet, sůl, cukr, zázvor, chilli a citrónovou trávu vařte, dokud není dýně uvařená“ al dente“, nesmí být příliš měkká.
  2. Nechte marinovat minimálně přes noc v lednici.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    5,20g
  • Sacharidy:

    169,10g
    • Cukry:

      115,80g
  • Tuky:

    1,62g
  • Vláknina:

    3,00g

Aktivita pro spálení: 48 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení



Podobné recepty

Dýňový kečup

(9 hlasů)
1h a 20min
199 kJ

Nakládané papriky

(13 hlasů)
35min
130 kJ

Nakládané houby

(11 hlasů)
1h a 30min
618 kJ
Více receptů

Celkem 6 komentářů

verrca
03.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pikantní marinovaná dýně

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat