Prostreno.cz

Pivní závin

Závin z pivního těsta s jablky.

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 30min

    60min příprava

    30min vaření

  • 1064 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy37g
tuky10g

Ingredience na

  • 400 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 200 ml 10 ° piva
  • 4 ks jablek
  • 6 lžic nastrouhaného perníku
  • 80 g rozinek
  • 80 g vlašských ořechů
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 1 ks vanilkového cukru
  • Na potření
  • 1 ks vejce

Postup přípravy

  1. Z mouky, másla a piva vypracujte hladké těsto, které položte na talířek a přikryjte zahřátým kastrůlkem na půl hodiny.
  2. Očištěná jablka nakrájejte na tenké plátky, v míse smíchejte s rozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem.
  3. Na pomoučeném vále vyválejte z těsta jeden nebo dva pláty podle toho, jestli chcete mít jeden nebo dva záviny, posypte strouhaným perníkem a rozprostřete náplň.
  4. Zabalte, kraje utěsněte, potřete rozšlehaným vajíčkem, těsto na několika místech propíchněte špejlí nebo vidličkou a pečte při 160 – 170 °C dozlatova.
  5. Můžete podávat s kopečkem šlehačky.

TIP:

Po upečení nechte závin chvilku „vydechnout“, ještě vlahý jej nakrájejte. Zůstane pak pěkně křehký.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,45g
  • Sacharidy:

    527,66g
    • Cukry:

      304,00g
  • Tuky:

    173,41g
  • Vláknina:

    68,21g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Jablečné muffiny s brusinkami

(11 hlasů)
55min
1195 kJ

Zmrzlina s oříšky

(14 hlasů)
40min
1051 kJ

Brusinkové sušenky

(17 hlasů)
40min
1631 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

verrca
17.05.2016
hedvika
26.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pivní závin

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat