Prostreno.cz

Gratinovaná treska

treska je velmi chutná mořská ryba,připravte ji s pestem a prosciuttem

Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 946 kJ / 226 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny12g
sacharidy15g
tuky12g

Ingredience na

  • 4 ks větší kousky tresky - nebo 4 filety z mořských ryb
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 plátky prosciutta
  • 200 g creme fraiche
  • 3 lžíce bazalkového pesta
  • 25 g jemně strouhaného parmazánu
  • 1 hrst sekaných mandlí
  • K podávání
  • 2 ks bagety

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Všechny kusy tresky nebo rozmražených filetů z obou stran osolte a opepřete a pak každý oviňte plátkem prosciutta a vyskládejte do zapékací mísy.
  3. Poté mezi rybu i na ni rozprostřete creme fraiche a pesto.
  4. Posypte parmazánem a pečte patnáct až dvacet minut.
  5. Těsně před koncem pečení zasypte mandlemi. Podávejte s bílou bagetou




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gratinovaná treska

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat