Prostreno.cz

Králík na smetaně a hořčici

králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné
Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 2h a 45min

    15min příprava

    2h a 30min vaření

  • 874 kJ / 208 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy3g
tuky21g

Ingredience na

  • 3 ks středně velké cibule
  • 4 ks králičí stehna AQ
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého černého pepře
  • 200 g plnotučné hořčice
  • 150 g anglické slaniny - nakrájené na nudličky
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 plátky másla
  • K podávání
  • 4 porce bramborové noky

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na dno pekáče.
  2. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolte, opepřete, pomažte hořčicí a položte je do pekáčku na cibuli.
  3. Na maso dejte slaninu a vše zalijte smetanou,přidejte pár kapek olivového oleje a pečte dvě a půl hodiny při 180 °C.
  4. Na poslední půlhodinku přidejte plátky másla a pečte odklopené.
  5. Podávejte s noky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na smetaně a hořčici

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat