Prostreno.cz

Králík na smetaně a hořčici

králík patří k pochoutkám české kuchyně, navíc bílé králičí maso je lehce stravitelné
06.04.2014 sun
2h a 45min

15min příprava

2h a 30min vaření

1371 kJ / 327 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky a rozložte je na dno pekáče.
  2. Králičí stehna ze všech stran důkladně osolte, opepřete, pomažte hořčicí a položte je do pekáčku na cibuli.
  3. Na maso dejte slaninu a vše zalijte smetanou,přidejte pár kapek olivového oleje a pečte dvě a půl hodiny při 180 °C.
  4. Na poslední půlhodinku přidejte plátky másla a pečte odklopené.
  5. Podávejte s noky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    87,85 g
  • Sacharidy:

    76,97 g
    • Cukry:

      41,41 g
  • Tuky:

    586,22 g
  • Vláknina:

    12,50 g

Aktivita pro spálení:

1417 kcal
177

minut jízdy na kole

134

minut běhu

422

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Bramborové noky

130 kcal / 100g
B3 g
S28 g
T0 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Králík na smetaně a hořčici

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba