Prostreno.cz

Teplý tuňákový salát

salát z nových brambor s tuňákem
Ohodnotit
(9 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 336 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • 650 g malých nových brambor
  • 2 lžíce bazalkového pesta
  • 4 lžíce olivového oleje - může být i od tuňáka
  • 175 g tuňáka v olivovém oleji
  • 200 g zelených fazolek
  • 2 hrsti baby špenátu
  • 8 ks cherry rajčat - přepůlených

Postup přípravy

  1. Brambory omyjte, dejte do vroucí vody a vařte patnáct minut zcela doměkka.
  2. Mezitím smíchejte pesto s olejem a tuňáka nechte okapat.
  3. Pak jej vidličkou rozdělte na jednotlivé kousky.
  4. Na poslední tři minuty přidejte k bramborám fazolky. Poté obojí sceďte a pořádně osušte.
  5. Dejte do salátové mísy,přisypte špenát (krásně se ohřeje od brambor a fazolí), osolte a opepřete, vmíchejte rajčata i tuňáka a pokapejte olejem s pestem




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Teplý tuňákový salát

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat