Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Noky s kedlubnovým zelím a slaninou

Mikeš
12hlasů
Hodnotit

45min

15min příprava

30min vaření

585 kJ

energetická hodnota na 100g

95 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:8g tuky14g sacharidy3g bílkoviny

Rychlý oběd s kedlubnovým zelím.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 1 ks větší cibule
  • 4 ks středně velké kedlubny
  • 2 lžíce sádla
  • 2 špetky kmínu, soli, cukru a lžička octa
  • 1-2 lžíce hladké mouky - na zaprášení
  • 500 g bramborových noků
  • 150 g slaniny v celku
  • 2 lžíce másla
  • Na ozdobu
  • 3 snítky čerstvé majoránky

Postup přípravy

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte.
  • Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo nakrájejte na jemné nudličky.
  • Sádlo rozehřejte v kastrolu, přidejte cibuli, kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte, zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut.
  • Nakonec zakápněte trochou octa a dochuťte cukrem. Mezitím uvařte doměkka bramborové noky.
  • Slaninu pokrájejte na špalíčky, ty vyškvařte nasucho na pánvi, pak vmíchejte kousek másla a minutu opékejte.
  • Noky podávejte se slaninou a zelím, ozdobené majoránkou.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

1 hlas
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

1 hlas
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Gnocchi na rajčatech

Gnocchi na rajčatech

18 hlasů
25min 438 kJ 99 Kč
Gnocchi s houbami

Gnocchi s houbami

14 hlasů
30min 335 kJ 90 Kč
Cuketové gnocchi

Cuketové gnocchi

12 hlasů
50min 347 kJ 95 Kč
Gnocchi s tuňákem

Gnocchi s tuňákem

10 hlasů
45min 548 kJ 125 Kč
Gnocchi se šalvějovým máslem

Gnocchi se šalvějovým máslem

15 hlasů
30min 1078 kJ 60 Kč
Rychlé gnocchi s krůtím masem

Rychlé gnocchi s krůtím masem

14 hlasů
35min 579 kJ 150 Kč

Články nejen o vaření