Prostreno.cz

Gnocchi na rajčatech

Gnocchi jsou noky z bramborového těsta a jsou běžně k dostání v supermarketech. Jejich příprava je rychlá.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 442 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g gnocchi
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 konzerva rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka citronového pepře
  • 100 g ovčího sýra - možno použít i jiný druh sýra
  • 2 snítky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Omytá rajčata nakrájejte na kostky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte cibuli a česnek, přidejte rajčata a rajčatový protlak. Duste 10 minut.
  3. Mezitím uvařte dle návodu gnocchi. Dušená rajčata osolte, přidejte citronový pepř, nakrájený sýr a poduste ještě 5 minut.
  4. Na talíř dejte porci rajčat, na to uvařené, scezené gnocchi a lístečky bazalky.

TIP:

Abyste už hotové gnocchi udrželi teplé, zatímco vaříte další, dejte je do větší misky nebo talíře. Nádobu umístěte nad hrnec s horkou vodou a noky ještě přelijte trochou omáčky nebo rozpuštěného másla.




Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    75,68g
  • Sacharidy:

    145,92g
    • Cukry:

      12,06g
  • Tuky:

    131,56g
  • Vláknina:

    8,30g

Aktivita pro spálení: 105 kcal

13

minut jízdy na kole

10

minut běhu

31

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gnocchi na rajčatech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat