Prostreno.cz

Gnocchi na rajčatech

Gnocchi jsou noky z bramborového těsta a jsou běžně k dostání v supermarketech. Jejich příprava je rychlá.

Ohodnotit
(19 hlasů)
  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 442 kJ / 105 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy16g
tuky3g

Ingredience na

  • 500 g gnocchi
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 konzerva rajčatového protlaku
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka citronového pepře
  • 100 g ovčího sýra - možno použít i jiný druh sýra
  • 2 snítky čerstvé bazalky

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli a česnek nakrájejte. Omytá rajčata nakrájejte na kostky.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, orestujte cibuli a česnek, přidejte rajčata a rajčatový protlak. Duste 10 minut.
  3. Mezitím uvařte dle návodu gnocchi. Dušená rajčata osolte, přidejte citronový pepř, nakrájený sýr a poduste ještě 5 minut.
  4. Na talíř dejte porci rajčat, na to uvařené, scezené gnocchi a lístečky bazalky.

TIP:

Abyste už hotové gnocchi udrželi teplé, zatímco vaříte další, dejte je do větší misky nebo talíře. Nádobu umístěte nad hrnec s horkou vodou a noky ještě přelijte trochou omáčky nebo rozpuštěného másla.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Gnocchi na rajčatech

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat