Prostreno.cz

Kynutý bramborák

Křupavý bramborák se škvarkami sice není nic lehkého do žaludku, ale kdo by odolal.

Ohodnotit
(31 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g brambor
  • 2 ks vajec
  • 150-200 g škvarků
  • 1/2 kostky droždí
  • 100 ml mléka
  • 4-5 stroužku česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 skleničky oleje
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle a nechte chvíli stát.
  2. Slijte vodu, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, mouku a na jemno nasekané škvarky. Pak přidejte v mléce vykynuté droždí. Nechte krátce odpočinout.
  3. Na oleji smažte malé placky - bramboráky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    54,60g
  • Sacharidy:

    203,96g
    • Cukry:

      9,73g
  • Tuky:

    195,14g
  • Vláknina:

    47,00g

Aktivita pro spálení: 195 kcal

24

minut jízdy na kole

18

minut běhu

58

minut uklízení



Podobné recepty

Bramboráčky se zakysanou smetanou

(20 hlasů)
20min
441 kJ

Bramborák

(23 hlasů)
40min
473 kJ

Cuketové bramboráčky

(27 hlasů)
40min
729 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Kynutý bramborák

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat