Prostreno.cz

Kynutý bramborák

Křupavý bramborák se škvarkami sice není nic lehkého do žaludku, ale kdo by odolal.

Ohodnotit
(30 hlasů)
  • 60min

    30min příprava

    30min vaření

  • 819 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy12g
tuky13g

Ingredience na

  • 800 g brambor
  • 2 ks vajec
  • 150-200 g škvarků
  • 1/2 kostky droždí
  • 100 ml mléka
  • 4-5 stroužku česneku
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžičky soli
  • 1/4 skleničky oleje
  • 3 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle a nechte chvíli stát.
  2. Slijte vodu, přidejte vejce, prolisovaný česnek, majoránku, mouku a na jemno nasekané škvarky. Pak přidejte v mléce vykynuté droždí. Nechte krátce odpočinout.
  3. Na oleji smažte malé placky - bramboráky.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kynutý bramborák

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat