Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

jehněčí kýta plněná brokolicí a sýrem

Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    20min příprava

    1h a 25min vaření

  • 1065 kJ / 254 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny21g
sacharidy3g
tuky17g

Ingredience na

  • 1.5 kg vykostěné jehněčí kýty
  • 250 g vařené brokolice rozdělené na růžičky
  • 100 g sýra Feta
  • 3 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky strouhané citrónové kůry
  • olivový olej

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190°C
  2. Z masa připravte plát,který lehce naklepejte,osolte a opepřete
  3. Uvařené růžičky brokolice a sýr feta rozmačkejte v míse vidličkou
  4. Přidejte strouhanku , prolisovaný česnek , citrónovou kůru , petržel , sůl a pepř
  5. Připravenou směs rozprostřete na maso,pak srolujte a omotejte potravinářským provázkem.
  6. Maso důkladně potřete olivovým olejem,vložte do pekáčku,podlijte vodou,nebo vývarem a pečte přibližně 1 hodinu 15 minut ,nebo až je maso měkké



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    64,57g
  • Sacharidy:

    138,37g
    • Cukry:

      10,40g
  • Tuky:

    143,72g
  • Vláknina:

    10,40g

Aktivita pro spálení: 254 kcal

31

minut jízdy na kole

24

minut běhu

75

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat