Prostreno.cz

Vepřová pečeně s pomerančovým přelivem

pečené vepřové maso přelité pomerančovou omáčkou
Ohodnotit
(8 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    15min příprava

    1h a 25min vaření

  • 908 kJ / 217 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny20g
sacharidy5g
tuky18g

Ingredience na

  • 2 kg vykostěné vepřové pečeně
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 200 ml vepřového vývaru
  • 150 ml teriyaki omáčky
  • 3 lžíce pomerančové marmelády
  • 2 lžičky čerstvě strouhaného zázvoru
  • 50 g hnědého cukru
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 ks velké cibule
  • 3 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Do masa vetřete sůl a pepř a na rozehřátém oleji maso ze všech stran orestujte.
  2. Maso přeložte do pekáčku ,podlijte vývarem a pečte přikryté v troubě předehřáté na 180°C přibližně hodinu,nebo až je maso měkké.
  3. Do rendlíku dejte teriyaki omáčku, marmeládu, zázvor, hnědý cukr ,česnek a vařte za stálého míchání 10 minut
  4. V jiném rendlíku nechte na 3 lžících másla zesklovatět na plátky nakrájenou cibuli
  5. Maso podávejte s omáčkou a plátky cibule



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    56,70g
  • Sacharidy:

    287,30g
    • Cukry:

      177,60g
  • Tuky:

    205,83g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 217 kcal

27

minut jízdy na kole

20

minut běhu

64

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně s pomerančovým přelivem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat