Prostreno.cz

Lasagne s lilkem

vegetariánská variace na klasické lasagne

Ohodnotit
(12 hlasů)
  • 1h a 50min

    30min příprava

    1h a 20min vaření

  • 351 kJ / 84 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 ks lilky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 ks sušená chilli paprička
  • 800 g konzervovaných loupaných rajčat
  • 2 lžíce octa balsamico
  • 150 g sýra čedar
  • 100 g sýra parmazán
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 balení čerstvé lasagne
  • mořská sůl a čerstvě namletý pepř
  • 60 ml olivového oleje

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 ˚C.
  2. Na plotnu dejte velký hrnec naplněný vodou asi do 1/3 a přiveďte ji k varu.
  3. Lilky omyjte a podélně rozřízněte. Naskládejte je do kovového cedníku, který položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se lilky nedotýkaly vody. Hrnec zaklopte poklicí a takto duste lilky asi 30 minut doměkka.
  4. Podušené lilky přendejte na prkénko a nahrubo je nasekejte. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky
  5. Na plotně rozpalte velkou pánev se3 lžícemi olivového oleje, přidejte lilek, česnek, tymián ,nasekané lístky bazalky a podrcenou sušenou chilli papričku.
  6. Směs restujte asi 10 minut, pak přidejte obě plechovky rajčat,ocet balsamico, dochuťte solí , pepřem a povařte dalších 10 minut.
  7. Dno zapékací nádoby pokryjte vrstvou zeleninové náplně, kterou posypte strouhaným čedarem a trochou parmezánu, zakryjte pláty čerstvých lasagní
  8. Vrstvení opakujte 1–2x,poslední vrstva budou lasagně,potřené rajčatovou směsí
  9. Na závěr posypte parmezánem a pokropte je trochou olivového oleje.
  10. Lasagne zapékejte 25 minut.

TIP:

tip: čerstvé lasagně najdete v chladících pultech supermarketu





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Lasagne s lilkem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat