Lasagne s lilkem
vegetariánská variace na klasické lasagne
-
1h a 50min
30min příprava
1h a 20min vaření
-
351 kJ / 84 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy3g
tuky6g
Ingredience na
- 3 ks
lilky
- 4 stroužky
česneku
- 4 snítky
čerstvého tymiánu
- 1 ks
sušená chilli paprička
- 800 g
konzervovaných loupaných rajčat
- 2 lžíce
octa balsamico
- 150 g
sýra čedar
- 100 g
sýra parmazán
- 1 hrst
čerstvé bazalky
- 1 balení
čerstvé lasagne
-
mořská sůl a čerstvě namletý pepř
- 60 ml
olivového oleje
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 ˚C.
- Na plotnu dejte velký hrnec naplněný vodou asi do 1/3 a přiveďte ji k varu.
- Lilky omyjte a podélně rozřízněte. Naskládejte je do kovového cedníku, který položte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se lilky nedotýkaly vody. Hrnec zaklopte poklicí a takto duste lilky asi 30 minut doměkka.
- Podušené lilky přendejte na prkénko a nahrubo je nasekejte. Stroužky česneku oloupejte a nakrájejte na plátky
- Na plotně rozpalte velkou pánev se3 lžícemi olivového oleje, přidejte lilek, česnek, tymián ,nasekané lístky bazalky a podrcenou sušenou chilli papričku.
- Směs restujte asi 10 minut, pak přidejte obě plechovky rajčat,ocet balsamico, dochuťte solí , pepřem a povařte dalších 10 minut.
- Dno zapékací nádoby pokryjte vrstvou zeleninové náplně, kterou posypte strouhaným čedarem a trochou parmezánu, zakryjte pláty čerstvých lasagní
- Vrstvení opakujte 1–2x,poslední vrstva budou lasagně,potřené rajčatovou směsí
- Na závěr posypte parmezánem a pokropte je trochou olivového oleje.
- Lasagne zapékejte 25 minut.
TIP:
tip: čerstvé lasagně najdete v chladících pultech supermarketu