Prostreno.cz

Brusinková panna cotta

Italský dezert z oblasti Piemontu.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 3h a 10min

    3h a 0min příprava

    10min vaření

  • 1260 kJ / 301 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny25g
sacharidy24g
tuky11g

Ingredience na

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks čerstvé vanilky
  • 4 plátky želatiny
  • 200 g pískového cukru
  • 150 g sušených brusinek
  • 100 ml brusinkového džusu

Postup přípravy

  1. Smetanu svařte s vanilkou a cukrem.
  2. Do směsi zamíchejte želatinu, kterou jste měli předem namočenou ve vodě.
  3. Z želatinové směsi, brusinkového džusu a brusinek připravte brusinkové želé.
  4. Želé naplňte do připravených tvořítek a nechte důkladně ztuhnout v chladu.
  5. Vychlazenou panna cotu podávejte na studených talířích s trochou brusinkové omáčky. Dezert můžete dozdobit šlehačkou a nakrájeným ovocem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    100,50g
  • Sacharidy:

    201,50g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    39,30g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 301 kcal

37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(16 hlasů)

Srdíčkový koláč

(28 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(20 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Brusinková panna cotta

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat