Prostreno.cz

Lilek s čokoládou

Lilek s čokoládou se vlastně připravuje jako známé slané parmské lilky. Nakrájené plátky baklažánu se vrství v zapékací míse, ale místo rajského pyré se zalévají čokoládou, sůl nahradí cukr. Moučník se upeče, nechá vychladit a teprve pak se konzumuje. Receptem z Neapole překvapte stejně jako Emanuel Ridi z Itala v kuchyni.

  • 25min

    10min příprava

    15min vaření

  • 775 kJ / 185 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy30g
tuky6g

Ingredience na

  • 1 kg lilků
  • 550 ml vody
  • 500 g cukru
  • 200 g hořké čokolády
  • 100 g kakaa
  • 100 g kandovaného ovoce
  • 100 g mandlí
  • 100 g piniových oříšků
  • 50 g hladké mouky
  • arašídový olej
  • cukr moučka - na posypání

Postup přípravy

  1. Lilky oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky osolte, aby pustily vodu, poté opláchněte, osušte. Jemně je obalte v mouce a orestujte na arašídovém oleji do křupava.
  2. V hrnci s 300 ml vody rozpusťte cukr. Přidejte nalámanou čokoládu. Zvlášť do mísy nalijte 250 ml vody, nasypejte kakao, mouku a rozmíchejte. Směs přilijte do hrnce s čokoládou a povařte.
  3. Do zapékací mísy skládejte plátky lilků zalité čokoládou, každou vrstvu posypte plátky mandlí, piniovými oříšky a kandovaným ovocem.
  4. Pečte v troubě na 100° jen 10 minut, aby se chutě spojily. Je lepší podávat dezert vychlazený z lednice, aby čokoláda netekla.

TIP:

Lilky na sladko a ještě k tomu vykoupané v čokoládě? Objevili je v hornaté krajině Campagna di Roma, objevte je i vy. Možná nad tím spojením kroutíte hlavou, ale jsou prostě báječné. Jen je vyzkoušet!





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Lilek s čokoládou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat