Prostreno.cz

Okurková čalamáda

Čalamáda z okurek a cibule.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 12h a 5min

    12h a 0min příprava

    5min vaření

  • 280 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy16g
tuky0g

Ingredience na

  • 5-6 ks polních okurek - nakrájené na 5 mm silné plátky
  • 2 ks cibule - nakrájené na tenké plátky
  • 1 lžíce soli
  • 380 ml jablečného octa
  • 210 g cukru krupice
  • 2 lžičky hořčičných semen
  • 2 lžičky koriandru
  • 1 špetka mleté kurkumy

Postup přípravy

  1. Okurky a cibuli dejte do velké mísy, osolte je a promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc v lednici změknout.
  2. Směs vysypte do cedníku a opláchněte pod studenou vodou, osušte papírovou utěrkou.
  3. Ocet, cukr, hořčičná semínka, koriandr a kurkumu povařte ve velkém hrnci za stálého míchání 3 minuty, odstavte z ohně,
  4. Přidejte okurky, cibuli, promíchejte a horkou směsí naplňte horké skleničky, uzavřete víčky.
  5. Nechte v lednici minimálně 1 den uležet.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    29,73g
  • Sacharidy:

    146,05g
    • Cukry:

      110,80g
  • Tuky:

    61,65g
  • Vláknina:

    15,00g

Aktivita pro spálení: 66 kcal

8

minut jízdy na kole

6

minut běhu

19

minut uklízení



Podobné recepty

Nakládaná cuketa

(11 hlasů)
50min
235 kJ

Nakládané cibulky

(10 hlasů)
50min
495 kJ

Sterilovaná pečená rajčata

(16 hlasů)
1h a 20min
245 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Okurková čalamáda

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat