Prostreno.cz

Medailonky z vepřové panenky

Minutka z vepřové panenky s jablky a smetanou.

Ohodnotit
(12 hlasů)
sun
  • 55min

    25min příprava

    30min vaření

  • 521 kJ / 124 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 150 g šalotky
  • 80 ml jablečné šťávy
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 2 ks jablek
  • 2 ks lahůdkové cibulky
  • 600 g vepřové panenky
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 3 špetky soli a pepře

Postup přípravy

  1. Šalotku nakrájejte na klínky. Do rendlíku dejte jablečnou šťávu, šalotku a vařte pod pokličkou asi 5 minut.
  2. Přidejte jablka nakrájená na klínky, smetanu a vařte dalších 5 - 10 minut podle druhu jablek.
  3. Dochuťte vinným octem, solí a pepřem.
  4. Vepřovou panenku nakrájejte na 8 stejně velkých medailonků.
  5. Maso opečte na 2 lžících másla se 2 lžícemi oleje.
  6. Hotové maso osolte a opepřete.
  7. Maso podávejte s omáčkou, posypané nasekanou lahůdkovou cibulkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    28,30g
  • Sacharidy:

    54,30g
    • Cukry:

      32,80g
  • Tuky:

    224,30g
  • Vláknina:

    7,00g

Aktivita pro spálení: 124 kcal

15

minut jízdy na kole

11

minut běhu

37

minut uklízení



Podobné recepty

Vepřové kotlety s rajčaty

(11 hlasů)
45min
765 kJ

Plněné vepřové se švestkami na víně

(15 hlasů)
1h a 15min
833 kJ

Vepřové v kiwi omáčce

(12 hlasů)
45min
688 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medailonky z vepřové panenky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat