Prostreno.cz

Egg Nog

Americká podoba vaječného koňaku má jednu velkou přednost: neobsahuje žádný alkohol, takže ho můžete předložit i dětem nebo abstinentům, dospělí si přidají alkohol podle chuti.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 1350 kJ / 322 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy30g
tuky15g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Mléko, smetanu, skořici, hřebíček a muškátový oříšek přiveďte k varu.
  2. Ve vodní lázni v rendlíku ušlehejte žloutky s cukrem, přilijte horké mléko a za stálého míchání zahřívejte do zhoustnutí. Pozor – směs se nesmí vařit!
  3. Vyjměte muškátový oříšek, hřebíček a skořici.
  4. Přelijte do lahve a dejte vychladit, nebo ho podávejte horký.

TIP:

Egg nog podávejte v nižších širokých sklenicích a zdobte strouhaným muškátovým oříškem. Hostům nabídněte panáka alkoholu (whisky, rum, koňak...), aby si každý mohl pití vylepšit podle vlastní chuti.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Egg Nog

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat