Prostreno.cz

Pečená jablka s máslovou omáčkou

Jednoduchý dezert z jablek s brusinkami a ořechy.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 50min

    25min příprava

    25min vaření

  • 1276 kJ / 304 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy23g
tuky22g

Ingredience na

  • 120 g másla
  • 100 g cukru Muscovado
  • 1/2 šálku sušených brusinek
  • 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 4 lžíce jablečného moštu - nebo jablečný džus
  • 1-2 lžičky mleté ​​skořice
  • 4 ks velkých jablek
  • Na omáčku
  • 120 g másla
  • 3 lžíce cukru Muscovado
  • 120 ml šlehačky
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. 2/3 másla důkladně promíchejte s cukrem, vmíchejte brusinky a vlašské ořechy.
  3. 1/3 másla nechte rozpustit.
  4. Z jablek odstraňte jádřinec a jablka uložte do vymazané zapékací misky.
  5. Do středu každého jablka dejte lžíci másla s brusinkami a ořechy.
  6. Jablka potřete zbývajícím rozpuštěným máslem a posypte skořicí.
  7. Jablka pokapejte moštem nebo jablečným džusem. Pečte v troubě 15 - 20 minut.
  8. Omáčka: Dejte všechny ingredience do rendlíku a na mírném ohni za stálého míchání povařte 3 - 4 minuty.
  9. Jablka podávejte přelité omáčkou.

TIP:

Muscovado je přírodní třtinový cukr, má jemné hnědé krystalky a skvělou plnou chuť, která ovlivní chuť vašeho konečného pokrmu.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená jablka s máslovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat