Prostreno.cz

Brambory zapečené se zelenými olivami

Zapečené brambory podle italského receptu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 445 kJ / 106 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy11g
tuky5g

Ingredience na

  • 1.2 kg brambor
  • 170 g zelených oliv bez pecek
  • 300 ml smetany na vaření
  • 2 ks cibule - jemně nasekané
  • 2 lžíce sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 3 špetky soli a pepře - podle chuti
  • 120 g parmezánu - nastrouhaného
  • 100 g sýra Gouda

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smetanu, cibuli, tymián, bazalku, sůl a pepř promíchejte v rendlíku.
  3. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte 3 minuty. Vmíchejte sýr parmezán a míchejte až se sýr rozpustí.
  4. Přidejte nakrájené olivy a promíchejte.
  5. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a polovinu uložte do zapékací misky.
  6. Brambory přelijte ¾ připravené smetany a do zapékací misky uložte zbývající brambory.
  7. Vše posypte nastrouhaným sýrem Gouda a na sýr nalijte zbytek smetany s olivami.
  8. Přikryjte a pečte v troubě 50 minut.
  9. 25 - 30 minut před dopečení, pečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Brambory zapečené se zelenými olivami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat