Prostreno.cz

Pečená štika se zeleninou

Štika na šafránu s brambory a paprikou.

Ohodnotit
(15 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 389 kJ / 92 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy9g
tuky3g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. V malé misce smíchejte vařící vodu a šafrán, nechte vyluhovat.
  3. Do pekáčku vhodného do trouby uložte na plátky pokrájené brambory, na čtvrtky nakrájenou papriku, nakrájenou cibuli, česnek, oregano a lžíci nasekaných kaparů.
  4. Pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí, promíchejte a pečte v troubě 30 minut.
  5. Štiku naporcujte, osolte a orestujte z obou stran v pánvi na oleji, nejdřív kůži dolů.
  6. Opečenou rybu položte do pekáčku na zeleninu, přelijte šafránovou vodou a pečte v troubě dalších 15 - 20 minut.
  7. Podávejte posypané lístky oregana a kapary.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    63,20g
  • Sacharidy:

    272,10g
    • Cukry:

      15,53g
  • Tuky:

    115,69g
  • Vláknina:

    99,00g

Aktivita pro spálení: 92 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1209 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
806 kJ

Pstruh s citronovou omáčkou

(16 hlasů)
50min
894 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Pečená štika se zeleninou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat