Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Pstruh s citronovou omáčkou

lentilka
16hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

761 kJ

energetická hodnota na 100g

165 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:11g tuky10g sacharidy12g bílkoviny

Dobré ryby si žádají jednoduchou úpravu, citrón se k rybám skvěle hodí.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 4 ks pstruha
  • 8 lžic hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • 3 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • 150 ml 33% smetany
  • 6 lžic másla
  • 3 snítky tymiánu

Postup přípravy

  • V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte lžíci hladké mouky a minutu míchejte, pak přidejte za stálého míchání smetanu a přiveďte k varu.
  • Do smetany pomalu vmíchejte citrónovou šťávu i kůru a za stálého míchání povařte 5 minut.
  • Očištěné pstruhy osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  • Pstruhy opečte na másle dozlatova, k rybám přidejte připravenou omáčku a vše prohřejte.
  • Posypte nasekaným tymiánem a podávejte.
Kuřecí paličky pečené s jablky

Kuřecí paličky pečené s jablky

5 hlasů
1h a 20min 412kJ 190 Kč
Koriandrový dip

Koriandrový dip

3 hlasy
15min 540kJ 70 Kč

Podobné recepty

Treska s čekankou

Treska s čekankou

13 hlasů
45min 456 kJ 160 Kč
Špagety s makrelou

Špagety s makrelou

19 hlasů
45min 520 kJ 95 Kč
Krevety s hráškem

Krevety s hráškem

13 hlasů
45min 604 kJ 190 Kč
Tresčí karbanátky

Tresčí karbanátky

16 hlasů
50min 801 kJ 80 Kč
Pečený halibut

Pečený halibut

14 hlasů
25min 548 kJ 520 Kč
Ryba s harissou

Ryba s harissou

14 hlasů
40min 320 kJ 200 Kč

Články nejen o vaření