Prostreno.cz

Hrachová polévka s uzeným masem

Hustá, sytá polévka ze žlutého hrachu, podávána jako hlavní chod.

Ohodnotit
(28 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 459 kJ / 109 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy15g
tuky3g

Ingredience na

  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkev
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 2 ks bobkového listu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1.5 l vody
  • 250 g žlutého předvařeného hrachu
  • 1 hrnek sterilovaného zeleného hrášku
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 3 špetky soli a pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup přípravy

  1. Na rozehřátém oleji nechte zpěnit nakrájenou cibuli, oloupanou a nakrájenou mrkev a nakrájený celer.
  2. Přidejte hrách, bobkový list, tymián, zalijte vodou a vařte, až je hrách měkký.
  3. Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  4. Přidejte prolisovaný česnek, dochuťte solí a pepřem, případně citrónovou šťávou. Vařte ještě 5 minut.
  5. Podávejte s uzeným masem a sterilovaným hráškem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrachová polévka s uzeným masem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat