Prostreno.cz

Medová grilovací omáčka

Omáčka s příchutí whisky, na steak, kuřecí nebo vepřové maso, vhodná i k marinování masa před grilováním.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 30min

    15min příprava

    15min vaření

  • 769 kJ / 183 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy25g
tuky6g

Ingredience na

  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks středně velká cibule
  • 2 stroužky česneku - jemně nasekaného
  • 80 ml Whisky
  • 140 ml kečupu
  • 175 ml medu
  • 60 ml jablečného octa
  • 100 ml silné uvařené kávy
  • 1 lžíce worcestrové omáčky

Postup přípravy

  1. Ve velké pánvi rozehřejte řepkový olej.
  2. Přidejte velmi jemně pokrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  3. Přidejte zbývající ingredience kromě whisky a duste na mírném ohni 15 minut.
  4. Nakonec vmíchejte whisky a odstavte z ohně.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Medová grilovací omáčka

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat