Prostreno.cz

Medový pečený bůček

Nebojte se při přípravě masa použít med.

Ohodnotit
(17 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 1042 kJ / 249 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy5g
tuky22g

Ingredience na

  • 1 kg vepřového boku bez kosti
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1/2 lžičky sušené chilli papričky
  • 2 špetky soli a peře
  • 4-6 stroužků česneku - podle chuti
  • 2 ks cibule
  • 150 ml černého piva
  • 3 lžíce medu

Postup přípravy

  1. Bůček nakrájejte na silnější plátky, osolte a opepřete.
  2. Z obou paprik, kmínu, chilli, utřeného česneku a 5 lžic piva umíchejte pastu.
  3. Pastou potřete maso, zabalte do fólie a nechte přes noc v chladu odpočinout.
  4. Druhý den maso uložte do pekáčku a podlijte trochou vody.
  5. Pekáč dejte do trouby předehřáté na 160 °C a pečte za občasného přelévání výpekem přibližně 40 minut.
  6. Svařte pivo s medem a sirupem potřete maso, přidejte nakrájenou cibuli a pečte, až je maso zcela měkké.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,30g
  • Sacharidy:

    283,00g
    • Cukry:

      0g
  • Tuky:

    74,47g
  • Vláknina:

    0g

Aktivita pro spálení: 249 kcal

31

minut jízdy na kole

23

minut běhu

74

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(16 hlasů)

Brusinková čokoláda

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Medový pečený bůček

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat