Prostreno.cz

Treska s pomerančovým máslem

Tresčí maso má velmi nízký obsah tuku, je chutné a má jemnou a pevnou texturu. Čerstvá je vhodná pro úpravu vcelku i ve formě steaků či filet.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 30min

    2h a 15min příprava

    15min vaření

  • 832 kJ / 198 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy13g
tuky14g

Ingredience na

  • 1 ks tresky - nejlépe čerstvá
  • 1/2 ks citrónu - kůra i šťáva
  • 1/2 ks pomeranče - kůra
  • 1 špetka hnědého cukru
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 100 g másla
  • 1 ks pomeranče

Postup přípravy

  1. Omytou tresku pokapejte citrónovou šťávou i zevnitř a ze všech stran osolte. Posypte kůrou z pomeranče i citrónu a nasekaným tymiánem. Přikryjte potravinovou folii a dejte do lednice na 2 hodiny.
  2. Máslo promíchejte s pomerančovou kůrou, šťávou i dužinou z jednoho pomeranče. Tresku dejte na hlubší pánev, přidejte pomerančové máslo, špetku hnědého cukru a zvolna opečte ze všech stran.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s pomerančovým máslem

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat