Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Lahodné kuře Teriyaki s vůní Asie

Redakce Bety.cz
25hlasů
Hodnotit

50min

20min příprava

30min vaření

616 kJ

energetická hodnota na 100g

227 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:3g tuky9g sacharidy17g bílkoviny

Kuře s příchutí Asie vykouzlíte podle tohoto receptu. Přílohu můžete zvolit dle vlastní chuti.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 8 ks kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžíce škrobu - kukuřičného
  • 110 g hnědého cukru
  • 2 lžíce vody
  • 120 ml saké - lze nahradit vodou
  • 120 ml sójové omáčky
  • 40 ml jablečného octa
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 lžičky pepře - čerstvého, mletého
  • 1/2 lžičky zázvoru - mletého

Postup přípravy

  • Veškeré přísady kromě kuřecích dílů dejte do hrnce a svařte dokud směs nebude bublat a nezhoustne. Dejte zchladit a do vlažné omáčky naložte kuřecí kousky. Nechte přes noc marinovat.
  • Druhý den kuře vložte do vymazaného pekáčku a zakryté pečte cca 30 minut. Poté odklopte, potřete omáčkou a odkryté pečte doměkka.
  • Každých 5 - 10 minut potřete kousky vypečenou omáčkou. Ke konci můžete výpek podle jeho hustoty trochu naředit vodou a podávejte jako omáčku ke kuřeti.
TIP:

Jako příloha se hodí rýže nebo těstoviny. Omáčku ani kuře nemusíte solit, sójová omáčka je dostatečně slaná, pouze když budete používat lehčí variantu omáčky, kuře přisolte.

Slepované pusinky

Slepované pusinky

2 hlasy
1h a 35min 705kJ 35 Kč
Losos s rajčaty

Losos s rajčaty

3 hlasy
35min 722kJ 200 Kč

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Podobné recepty

Česnekové kuře

Česnekové kuře

19 hlasů
1h a 25min 539 kJ 99 Kč
Kuře se skořicí

Kuře se skořicí

18 hlasů
1h a 35min 567 kJ 125 Kč
Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

17 hlasů
1h a 35min 814 kJ 133 Kč
Jarní kuře

Jarní kuře

27 hlasů
35min 393 kJ 132 Kč
Kuře s ořechy

Kuře s ořechy

20 hlasů
1h a 30min 987 kJ 135 Kč
Kuře na plechovce s pivem podle Zdeňka Pohlreicha

Kuře na plechovce s pivem podle Zdeňka Pohlreicha

21 hlasů
3h a 50min 494 kJ 130 Kč

Články nejen o vaření