Prostreno.cz

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Kuřecí variace na jarní nedělní oběd.

Ohodnotit
(22 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 832 kJ / 199 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy19g
tuky6g

Ingredience na

  • 1-1,5 kg kuřete
  • pepř a sůl
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks cibule - nakrájená nadrobno
  • 6 ks vajec - žloutky a bílky zvlášť
  • 300 g uzeného masa - nakrájeného na kostičky
  • 3 hrsti nasekaných mladých kopřiv
  • 1 hrst nasekané petrželky
  • muškátový oříšek
  • Na nádivku
  • 8 ks starších rohlíků - nakrájených na kostky a namočených v mléce

Postup přípravy

  1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
  2. Rozpalte troubu na 200°C. Kuře z venku i zevnitř omyjte a osušte. Osolte jej a naplňte nádivkou - jak dutinu břišní, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte jej do pekáčku s kostkami másla a dejte péct. Nádivku, která se do kuřete nevešla, dejte péct zvlášť.
  3. Každou čtvrthodinu kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Jakmile je maso měkké, můžete vytánout z trouby.
  4. Podávejte s brambory.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat