Prostreno.cz

Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Kuřecí variace na jarní nedělní oběd.

23.03.2011 danka7
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

860 kJ / 205 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich osmaženou cibuli, žloutky, uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a muškátový oříšek a vše dobře promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
  2. Rozpalte troubu na 200°C. Kuře z venku i zevnitř omyjte a osušte. Osolte jej a naplňte nádivkou - jak dutinu břišní, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte jej do pekáčku s kostkami másla a dejte péct. Nádivku, která se do kuřete nevešla, dejte péct zvlášť.
  3. Každou čtvrthodinu kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Jakmile je maso měkké, můžete vytánout z trouby.
  4. Podávejte s brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    469,62 g
  • Sacharidy:

    654,26 g
    • Cukry:

      31,92 g
  • Tuky:

    306,22 g
  • Vláknina:

    43,50 g

Aktivita pro spálení:

2036 kcal
254

minut jízdy na kole

193

minut běhu

607

minut uklízení





Podobné recepty

Jarní kuře

(38 hlasů)
35min
480 kJ

Kuře s ořechy

(24 hlasů)
1h a 30min
1219 kJ

Kuře Marengo

(21 hlasů)
50min
603 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jarní kuře s kopřivovou nádivkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba