Prostreno.cz

Fenyklový salát s řeřichou

Aromatický salát, který se výtečně hodí jako příloha k pečenému či grilovanému masu.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

    0min vaření

  • 451 kJ / 107 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky9g

Ingredience na

  • 150 g rukoly
  • 1 balení řeřichy - vanička
  • 2 ks menší bulvy fenyklu
  • Na posypání
  • 80 g strouhaného parmazánu
  • Na zálivku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 3 špetky soli a pepře
  • 2 lžíce petrželky - nasekané

Postup přípravy

  1. Opranou, osušenou rukolu dejte do mísy, přidejte očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a řeřichu.
  2. V misce prošlehejte olej s citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
  3. Zálivkou pokapejte zeleninu, posypte petrželkou a lehce promíchejte.
  4. Podávejte posypané strouhaným parmazánem.

TIP:

Fenykly můžete nechat půl hodiny namočené ve studené vodě, budou křehčí.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Fenyklový salát s řeřichou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat