Prostreno.cz

Kopřivová polévka

Z mladých kopřiv vykouzlíte jednoduše velice chutnou polévku.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 275 kJ / 65 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky2g

Ingredience na

  • 1250 ml drůbežího vývaru
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 200 ml smetany
  • 2 ks vajec vařených natvrdo
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 10 snítek mladých kopřiv
  • 4 plátky citrónu

Postup přípravy

  1. Kopřivy opláchněte, osušte, otrhejte listy, nakrájejte a dejte na 3 minuty do vařící vody. Sceďte.
  2. Do hrnce dejte vývar, nastrouhanou kořenovou zeleninu, kopřivy a vařte 15 minut. Pak pomalu přilijte smetanu. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Podávejte s půlkou vejce a plátkem citrónu.

TIP:

Z mladých kopřiv se připravuje špenát, přidává se do polévek, omelet, salátů i jako příloha k masům. Vždy je nakrájíme na drobno a přelijeme vařící vodou, aby nepálily.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kopřivová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat