Prostreno.cz

Kedlubnové bramboráčky

Brambory nahraďte kedlubnou a máte zcela jiné bramboráčky, které můžete podávat se zakysanou smetanou.

Ohodnotit
(24 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 495 kJ / 118 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy6g
tuky7g

Ingredience na

  • 4 ks kedluben
  • 1-2 stroužku česneku - prolisovaného
  • 2 ks vajec
  • 3 lžíce strouhanky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 3 špetky soli a pepře
  • K podávání
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrst čerstvého kopru
  • Na smažení
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny nastrouhejte na hrubém struhadle, pak kedlubny vymačkejte.
  2. Přidejte ostatní suroviny, podle chuti osolte, opepřete a promíchejte.
  3. Na oleji pečte menší placičky, upečené nechte okapat na papírovém ubrousku.
  4. Smetanu promíchejte s nasekaným koprem, podle chuti osolte.

TIP:

Základní směs lze různě obměňovat – přidejte třeba šunku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kedlubnové bramboráčky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat