Prostreno.cz

Pečený bramborák

Bramborák z kynutého těsta.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 15min

    35min příprava

    40min vaření

  • 658 kJ / 157 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy24g
tuky4g

Ingredience na

  • 500 g polohrubé mouky
  • 6 ks velkých syrových brambor
  • 50 g droždí
  • 5 stroužků česneku
  • 500 ml mléka
  • 2 ks vajec
  • 3 lžíce pomletých škvarků
  • 1 lžíce sádla - na potření
  • 3 špetky majoránky
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • 3 špetky soli

Postup přípravy

  1. Do malého množství vlažného mléka rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. V mléce rozkvedlejte vejce, přidejte vzešlé droždí, nastrouhané (vymačkané) brambory, mouku a prolisovaný česnek. Ochuťte majoránkou, pepřem, solí a přidejte škvarky. Nechte vykynout.
  2. Těsto rozetřete do vymazané formy a pečte v troubě vyhřáté na 190° C dozlatova. Během pečení potírejte rozehřátým sádlem. Bramborák můžete upéct ve dvou koláčových formách.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečený bramborák

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat