Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bavorské vdolky

NikobaT
14hlasů
Hodnotit

1h a 40min

1h a 30min příprava

10min vaření

1098 kJ

energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky42g sacharidy6g bílkoviny

Bavorské vdolečky s povidly a šlehačkou z domácí pekárny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • Na ozdobu
  • 1 ks smetany ke šlehání
  • Na potření
  • 1 kelímek švestkových povidel
  • Na těsto
  • 200 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 60 g másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 65 g cukru krystal
  • 3/4 lžíce sušeného droždí

Postup přípravy

  • Těsto si můžete připravit v domácí pekárně. Na řadu přicházejí nejdříve tekuté suroviny, sypké a v poslední řadě posypte droždím. Případně si těsto zpracujte vařečkou a nechte kynout.
  • Vykynuté těsto vyválejte na plát vysoký asi 1,5 cm. Kolečka vykrajujte skleničkou namočenou do mouky, aby se těsto nelepilo.
  • Do každého vdolečku si palcem nebo vařečkou doprostřed udělejte důlek. Tyto kolečka nechte na válu ještě přibližně 15 minut kynout.
  • Stranu na které máte důlek dávejte směrem dolů do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  • Hotové posypte moučkovým cukrem, potřete povidly a navrch přidejte vyšlehanou šlehačku.
Ovocné kokosové mléko

Ovocné kokosové mléko

15min 527kJ 70 Kč

Podobné recepty

Zapečené ovoce

Zapečené ovoce

20 hlasů
35min 612 kJ 135 Kč
Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

16 hlasů
1h a 15min 1579 kJ 160 Kč
Grilované broskve

Grilované broskve

20 hlasů
25min 664 kJ 75 Kč
Kynutá bábovka

Kynutá bábovka

10 hlasů
2h a 15min 1328 kJ 80 Kč
Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

10 hlasů
1h a 15min 1012 kJ 65 Kč
Malinový koláč

Malinový koláč

16 hlasů
1h a 5min 1018 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření