Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Bavorské vdolky

NikobaT
13hlasů
Hodnotit

1h a 40min

1h a 30min příprava

10min vaření

1098 kJ

energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:7g tuky42g sacharidy6g bílkoviny

Bavorské vdolečky s povidly a šlehačkou z domácí pekárny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • Na ozdobu
  • 1 ks smetany ke šlehání
  • Na potření
  • 1 kelímek švestkových povidel
  • Na těsto
  • 200 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 60 g másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 65 g cukru krystal
  • 3/4 lžíce sušeného droždí

Postup přípravy

  • Těsto si můžete připravit v domácí pekárně. Na řadu přicházejí nejdříve tekuté suroviny, sypké a v poslední řadě posypte droždím. Případně si těsto zpracujte vařečkou a nechte kynout.
  • Vykynuté těsto vyválejte na plát vysoký asi 1,5 cm. Kolečka vykrajujte skleničkou namočenou do mouky, aby se těsto nelepilo.
  • Do každého vdolečku si palcem nebo vařečkou doprostřed udělejte důlek. Tyto kolečka nechte na válu ještě přibližně 15 minut kynout.
  • Stranu na které máte důlek dávejte směrem dolů do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  • Hotové posypte moučkovým cukrem, potřete povidly a navrch přidejte vyšlehanou šlehačku.
Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

Smoothie s banánem a mandlovým mlékem

3 hlasy
25min 1527kJ 70 Kč
Koláč s kokosem

Koláč s kokosem

11 hlasů
1h a 10min 1354kJ 99 Kč

Podobné recepty

Zapečené ovoce

Zapečené ovoce

20 hlasů
35min 612 kJ 135 Kč
Čokoládové kostky

Čokoládové kostky

16 hlasů
1h a 15min 1578 kJ 160 Kč
Grilované broskve

Grilované broskve

20 hlasů
25min 542 kJ 75 Kč
Kynutá bábovka

Kynutá bábovka

10 hlasů
2h a 15min 1328 kJ 80 Kč
Borůvkový koláč s drobenkou

Borůvkový koláč s drobenkou

10 hlasů
1h a 15min 981 kJ 65 Kč
Malinový koláč

Malinový koláč

16 hlasů
1h a 5min 973 kJ 60 Kč

Články nejen o vaření