Prostreno.cz

Bavorské vdolky

Bavorské vdolečky s povidly a šlehačkou z domácí pekárny.

Ohodnotit
(14 hlasů)
  • 1h a 40min

    1h a 30min příprava

    10min vaření

  • 1098 kJ / 262 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy42g
tuky7g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 1 ks smetany ke šlehání
  • Na potření
  • 1 kelímek švestkových povidel
  • Na těsto
  • 200 ml mléka
  • 1 ks vejce
  • 60 g másla
  • 500 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 65 g cukru krystal
  • 3/4 lžíce sušeného droždí

Postup přípravy

  1. Těsto si můžete připravit v domácí pekárně. Na řadu přicházejí nejdříve tekuté suroviny, sypké a v poslední řadě posypte droždím. Případně si těsto zpracujte vařečkou a nechte kynout.
  2. Vykynuté těsto vyválejte na plát vysoký asi 1,5 cm. Kolečka vykrajujte skleničkou namočenou do mouky, aby se těsto nelepilo.
  3. Do každého vdolečku si palcem nebo vařečkou doprostřed udělejte důlek. Tyto kolečka nechte na válu ještě přibližně 15 minut kynout.
  4. Stranu na které máte důlek dávejte směrem dolů do rozpáleného oleje a smažte dozlatova.
  5. Hotové posypte moučkovým cukrem, potřete povidly a navrch přidejte vyšlehanou šlehačku.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Bavorské vdolky

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat