Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Mátový cukrový sirup

lentilka
12hlasů
Hodnotit

25min

15min příprava

10min vaření

633 kJ

energetická hodnota na 100g

40 Kč

cena za celý pokrm

Nutriční informace na 100 gramů:0g tuky37g sacharidy0g bílkoviny

Sirup využijete k přípravě různých koktejlů,do čaje, nebo k přípravě domácí zmrzliny.

Ingredience na
Uložit recept do kuchařky

  • 120 g krystalového cukru
  • 200 ml vody
  • 1 lžička vanilkové pasty - nebo lusk vanilky
  • 0,5 svazku máty - nasekané

Postup přípravy

  • Do rendlíku nasypte cukr, přidejte vodu, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte cukr rozpustit. Odstavte z ohně.
  • Přidejte vanilkovou pastu, nasekanou mátu a důkladně vymíchejte.
  • Nechte zcela vychladnout.
  • Sirup nalijte do skleničky a uchovejte v chladu.
  • V lednici vydrží sirup až tří týdny.
TIP:

Vanilková pasta je přírodní vanilkový koncentrát: 1kávová lžička pasty plně nahradí 1 vanilkový lusk.

Mandlová jablka

Mandlová jablka

1 hlas
50min 753kJ 160 Kč
Rýžové nudle s houbami shiitake

Rýžové nudle s houbami shiitake

1 hlas
50min 462kJ 130 Kč

Podobné recepty

Omáčka s mletým masem

Omáčka s mletým masem

34 hlasů
45min 607 kJ 85 Kč
Koprový dresink

Koprový dresink

15 hlasů
15min 660 kJ 50 Kč
Bylinkový dresink

Bylinkový dresink

14 hlasů
15min 700 kJ 70 Kč
Omáčka k pečenému masu

Omáčka k pečenému masu

13 hlasů
25min 628 kJ 60 Kč
Křenový dip

Křenový dip

18 hlasů
15min 410 kJ 45 Kč
Houbová omáčka

Houbová omáčka

10 hlasů
50min 378 kJ 85 Kč

Články nejen o vaření