Prostreno.cz

Jak se letos na Silvestra vyhnout kocovině

30.12.2018 | Tipy a triky

Do silvestra a s ním spojených oslav příchodu nového roku zbývá pár dní. Také si - jako ostatně každý rok - slibujete, že tentokrát už Nový rok nestrávíte s příšernou kocovinou? Pak pro vás máme pár tipů, jak tohle předsevzetí opravdu dodržet.

Jak je to s mícháním?

Míchání různých druhů likérů, destilátů, piva, vína určitě nikomu neprospěje. Nejhorší je kombinace alkoholu a cukru v něm obsaženém. Čím více alkoholu s cukrem, tím horší ráno vás pravděpodobně čeká.

Kolk druhů sektu pít?

Obvykle je podle someliérů lepší pít stejný druh, nicméně pokud budeme pít střídmě, vícero druhů zcela jistě neuškodí, obzvláště když si dáme různá vína k různým pokrmům v rámci jednoho menu. Tzv. zážitková gastronomie je dokonce na ochutnávání více druhů postavena.

Jak se vyhnout kocovině?

Zaprvé zcela jistě pít střídmě, zadruhé pokud možno nemíchat příliš mnoho druhů alkoholických nápojů a zatřetí neustále doplňovat tekutiny, ideálně vodou.

Alkohol tělo odvodňuje, proto je důležité doplňovat tekutiny nealkoholickými nápoji, a to raději méně sladkými. (Tip: Vitamin C pomáhá tělu zbavovat se škodlivin, takže jeho doplnění formou čerstvého ovoce nebo potravinového doplňku před večírkem rozhodně pomůže. Pokud to náhodou s konzumací alkoholu přeženeme, není od věci dát si ho i před spaním.)

Po čem nebudeme mít kocovinu zaručeně, je třeba nealkoholický sekt. Během výrobního procesu je u něj za vakua šetrně odebrán alkohol, takže se jedná o skutečný sekt se vším všudy, jen bez alkoholu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat